Modern ház tervezés

Modern ház tervezés

A modern ház tervezés sokféle jelentést hordozhat magában. Egyfelől lehet maga a terv tárgya egy modern ház, vagy akár a tervezés folyamatára is vonatkozhat. Szerencsés esetben mindkettőt magába foglalja. Bár az építészeti fogalomtárban a modern jelző egy korszakot jelent, az átlagember leginkább a napjainkra jellemző építészetet érti alatta. Kevesen akarnának 50-100 éves szemlélettel házat építeni maguknak.

Egy a mi korunkra jellemző modern ház tervezés esetén, a legfontosabb a mostani emberre jellemző igények kielégítése, a jelenlegi életformához igazítva. Ehhez jön még a jelenlegi technológiák lehetőségeinek kiaknázása, az adott építtetői igényekre igazítva. Itt elsősorban arra gondolok, hogy ami 30 éve még megfizethető volt az már nem feltétlenül az (pl. a nagy élőmunka igényű technológiák), ugyanakkor a tömeggyártás hatékonyságának javulásával sok mindennek az ára pedig „arányosan csökkent” a ház teljes bekerülési költségéhez képest.

A stílus pedig leginkább szépérzék és pénztárca kérdése – bár az a tapasztalatunk, hogy jellemzően az utóbbi a meghatározó -, így olyannak kell lennie, amivel Te is igazán tudsz azonosulni. Az viszont a mi feladatunk, hogy ezt olyan módon biztosítsuk, ami tartós értéket képvisel és akár évtizedek múlva is büszkén vállalhatod.

Azt meg ne felejtsük el, hogy egy modern ház tervezés esetén is ugyanúgy tudunk használni akár olyan természetes anyagokat is, mint a fa, a kender, vagy a vályog.

A modern ház tervekről itt