Kis családi ház tervek

Kis családi ház tervek kenderből (moduláris) 40-63 nm

Olyan kis családi ház terveket is készítünk párhuzamosan többet is, amik azok számára lettek kitalálva, akiknek nincs szükségük nagy alapterületre. Az egyik ilyen egy moduláris kenderház terv, ami lehet egyszintes, egy szint plusz tetőteres, vagy akár horizontálisan bővíthető is. Ezeket a moduláris terveket úgy állítottuk össze, hogy minden szempontból a költségtakarékosságot szolgálják ki úgy, hogy a külsejük is teljesen vállalható legyen. Így lehetőséget adunk azoknak is, akik relatíve kicsit kevesebb tőkével rendelkeznek, de egy új kenderház előnyeit szeretnék élvezni. Az épület úgy lett megtervezve, hogy a későbbiek során akár szakaszosan bővíthető is legyen (40-63-90/100 nm).

Kis családi ház tervek 2

Költséghatékony kis családi ház terve régebbről (tégla) – megépült 70 nm

Korábban is készítettünk már házakat hasonló szemlélettel, amik meg is épültek, úgyhogy volt alkalmunk letesztelni és látjuk, hogy működnek a megoldásaink. A kis családi ház tervek esetében hihetetlen jó lehetőségek adódnak a költségcsökkentésre (a kisebb fesztávok következtében karcsúbb szerkezetek), de ugyanakkor az egyszeri költségek (közmű bekötések, kémény stb.) növelik is a fajlagos négyzetméterárat, mert ugyanúgy meg kell venni/csinálni, mint egy nagyobb ház esetében.

Az ilyen házak elsősorban a jelenlegi helyzetben azoknak ajánljuk, akik rendelkeznek valamilyen relatíve értékes ingatlannal valamilyen városi környezetben, de szeretnének a családi házas övezetek felé mozdulni, úgy, hogy a méret is hasonló maradhat, miközben a nyugodt környezet már egy teljesen más életminőséget jelenthet. A megépült példa mutatja, hogy teljesen jól működik a dolog.

Kis családi ház tervek 3

Kis családi ház terve kenderből – 39 nm

Terveztünk egészen kicsi, két szobás méretben is családi házat, ami minden tekintetben egy minimális méretű és maximálisan költséghatékonyan építhető ház kellett, hogy legyen. Ebben az esetben mindent ezeknek a szempontoknak rendeltünk alá a nyílászárók méretétől és számától kezdve az alkalmazott gépészeti megoldásoktól a szerkezetekig.