A Construmán ismét a CereDom Kft. minősített szalmaház rendszerével épül az Autonóm ház fala.

A tavaly ősszel a Millenárison tartott Jövőház kiállításhoz és az egy hónappal ezelőtti Comfort épületgépészeti kiállításhoz hasonlóan a tavaszi Construmán, 2010. április 14. és 18. között ismét felépül a közel 30 gyártó termékeiből álló Autonóm ház modell.

Mi az Autonóm ház?

Az autonóm ház modell összehangolt formában mutatja be a legmodernebb, energia-hatékony gépeket, megújuló energia termelő berendezéseket és alacsony beépített energiájú szerkezeti anyagokat, amelyek együttes felhasználásával és megfelelő tervezéssel már ma is létrehozható a központosított hálózatoktól teljesen független, autonóm ház.

Az autonóm ház koncepció tehát sokkal magasabbra teszi a lécet, mint az egyszerű alacsony energiájú ház, vagy a ma olyan divatos passzív ház, sőt a ma még kevéssé ismert aktív házon is túltesz, hiszen nem csak energiával látja el önmagát, hanem gazdálkodik az esővízzel és a szürke vízzel is.

Autonóm szalmaház megvalósítása

A CereDom Kft. minősített szalmaház rendszer alkalmas mind a négy célkitűzés szint megvalósítására, az egyszerű A+ lakcímkéjű, alacsony energia szintűtől, a passzívon és az aktívon keresztül egészen az autonóm szintűig.

Amennyiben szeretné megismerni ezeket a célkitűzéseket és a velük elérhető megtakarításokat, szeretné tudni, hogy Önnek melyik a leginkább megfelelő a négy célkitűzés közül, vagy szeretné megtudni, hogyan lehet Önnek is szalmaháza, látogasson el hozzánk.

A kiállítás 5 napja alatt, április 14.-től 18.-ig, Tarr Edit vezető műszaki ellenőr kolléganőnk végig az Autonóm ház modell mellett várja az Önök kérdéseit a G pavilonban.

Forrás:

szalmahaz.hu