Kedves Olvasó,

Olyan sorozatot szeretnék az útjára engedni mellyel az általunk készített földházak emberre gyakorolt hatását bontja ki és teszi érthetővé.

 

Terveim szerint az alábbi témákat szeretném kibontani, sok-sok  képpel illusztrálni.

Válaszolhat rá és kérdéseket tehet fel, sőt témákat javasolhat.

Jelen pillanatban ezen témák foglalkoztatnak a legjobban:

  • Szakrális térrendezés.
  • Építés folyamatai képekkel, magyarázattal
  • Rovás, mit Magyar írás és a szakralitás kapcsolódása
  • Asztrológia és a szakrális térkapcsolódás
  • Időjárás „másképpen”

Mi a szakralitás ?

Mindenféle lexikonokban utána nézve, jelentése : isteni, természetfeletti eredetű, gyökereinkből fakadó, hitünkből való.

Eredete: latin

Szakralitás, mint szó hallatán a legtöbb emberben megjelenik egy gondolat : hűha, már megint egy bogaras- és kényelembe helyezi magát kedves kis kuckójának egyik szegletében és olvasgat tovább.

Pedig az a kedves kis kuckó is tartogat valami meglepetést, amiről a benne lakó nem is sejti, hogy az a KUCKÓ az Ő hitének egy materializált kivetülése, megtestesülése. Minden a hitünkből fakad. Az a forrás. Tehát a HIT, ez a nem kézzelfogható de jól érzékelhető kapcsolódás képes volt a múltban emberek tömegét rávenni arra, hogy egy kietlen szikla tetején vagy a sivatag homokjában épületeket építsenek, mintegy hódolatuk jeléül az égieknek. Az ISTENI erő bennünk rejlik és könnyen meg is található. Az ókori épületek sem jöttek volna létre, ha nincs az a teremtő elme mely megalkossa! Monumentális épületek semmit sem érnek ha nincs bennük a hitét valósan gyakoroló Ember. Mert a régi idők embere , mikor megalkotta azt a Panteont, úgy gondolkodott, ahogy épített, illetve úgy épített, ahogy gondolkodott.

DE mitől lenne egy ,, templom ,, szakrálisabb mint a sivatag homokjába dobott kő mellett elmondott IMA? Mi viszont, ha felismerjük az alant említett egyetemes igazságot semmi okunk sincs az egyik épületet a sivatag homokjába ejtett kő mögé vagy elé sorolni. Mert mitől is lenne más a tengerből való csepp mint maga a tenger. Az EMBER  kezében van a válasz. Benne van az Egó.

De mi van azzal az építménnyel ami meg sem épült, mégis jelen van és két részre osztja a világot. Százalékokban szinte ki sem fejezhető a kisebbik rész, mégis a kisebb uralja a nagyobb hányadot. Ez a Wall Street azaz a Fal utca. Hát nem érdekes? Egy kicsit hasonlít a Szent Jobb körmenethez amikor a papság vigyázza Szent István levágott jobb kezét. Régen ezt a kezet egy ellopott tyúkért már levágták.

Le kell vetkőzni az álszentség ruháit. Egy kis magyarázat:Az emberi kéz szimbolikusan a Merkur analógiájához tartozik. Jelölése:

Napja: szerda

Ez a kis csibész, alig volt pár napos amikor az istenektől ellopta a tüzet és az embereknek adományozta. Szárnyas lábú hírnök folyamatosan le és fel röpkörészik az alvilág és az istenek között. Viszi a híreket. De Ő van jelen amikor a tudattalanunkból kapunk információt és az tudatossá válik .Ő a gondolat, a szó és a tett. Ő az amit látunk, amit észre veszünk .

folyt.köv…