A dombház vagy más néven földház a hagyományos és az új építkezési módok innovatív találkozása!

Autonóm földház látványterve

Ilyen lesz ha elkészül

Erről készítünk dokumentumfilmet, melyben bemutatjuk, hogyan ötvöződik a régi parasztházak természetközelsége a modern építészeti technikákkal, és mindez – a megújuló energiaforrások segítségével – miként teremt egy autonóm életteret.

Az egyre emelkedő energia- és vízárak mellett kulcskérdés, vajon létezik-e olyan módszer és eszköz, amely függetleníthet minket a közművektől. Ugyanakkor fontos tényező az is, hogy a klímaváltozás következtében létrejött szélsőséges időjárásnak minél kevésbé legyen kiszolgáltatva házunk és életünk.

A dombház, autonóm házzá alakítva ezeknek a feltételeknek maradéktalanul megfelel.

Az erről az építkezésről szóló alkotás egyesíti magában a tudományos ismeretterjesztés igényességét, valamint a természet- és művészfilmek szépségét, költőiségét. Könnyed, közérthető stílusa segíti a nézőt a téma megértésében.

A film forgatókönyvírója és házigazdája Szabó Sipos Barnabás színművész, aki már számos dokumentumfilmben – többek közt a Kulturális Kreatívokban (kulturaliskreativok.com) – is alkotói szerepet vállalt, melynek elkészítésben mi magunk is részt vettünk.

A filmes eszközöket Farkas Attila operatőr szolgáltatja, aki egy személyben az utómunkálatokért is felel. Az ő referenciamunkái megtekinthetőek itt:

http://www.youtube.com/farkasattilapromo

Filmünkben ún. „objektív reklám” lehetőséget nyújtunk azon gyártók és forgalmazók számára, akik új piacot keresnek, vagy csak népszerűsíteni szeretnék magukat és termékeiket. Partnereinket – amennyiben az együttműködést vállalják – hivatalos támogatóként kezeljük: felületet biztosítunk bemutatkozásukra, megszólaltatjuk őket és természetesen beépítjük termékeiket a dombházba.

Kik látják majd a filmet?

Először is mi – a Tiszta Hangok Rádió munkatársai – honlapunkon elérhetővé tesszük a teljes filmet. Rádiónkat havonta nyolcvanezren látogatják. Célközönségünk elsősorban környezettudatos gondolkodású és viselkedésű csoportok, de számítunk bárkire, akinek a film felkeltheti az érdeklődését.

A természetgyógyász magazinban rendszeresen megjelenő féloldalas felületünkön felhívjuk a figyelmet a film bemutatójának időpontjára és megtekintésének lehetőségeire.

Ha Ön a megújuló energiaforrások területén érdekelt, gyártó vagy forgalmazó, illetve a dombházzal összefüggő különleges technológiai területen tevékenykedik, szeretettel várjuk jelentkezését az alábbi elérhetőségen:

radio@tisztahangok.hu

Üdvözlettel:

a Tisztahangok Rádió és a Ház a Dombban alkotói.