Társasházak

22 lakásos kender társasház terve – V.B.

Időnként kisebb, néhány lakásos társasházak tervezését és akár építését is vállaljuk. A kulcsszó a méreteket tekintve az emberi lépték. Legszívesebben ökologikus szemléletű házakat tervezünk öko-anyagokból, de ma már az is eredmény, ha csak a klasszikus építészeti értékeket sikerül érvényesíteni (rendes tájolás, élhető terek stb.) a profitmaximalizálás ellenében. Szerencsére ez a szegmens legtöbbször ezt lehetővé teszi, azzal együtt, hogy általában olyan emberek találnak meg minket, akiknek ez szintén fontos. Akik olyan házakat kívánnak építeni, ahogy emberhez méltó életterek vannak.

24 lakásos társasház terve – V.B.

Társasházak esetében az a jó, hogy az építésznek lehetősége van (amennyiben rutinos és már nem akar görcsösen bizonyítani) saját tapasztalatai alapján a lehető legjobb élettereket kialakítani, mivel ezt nem írja felül a megrendelői ego, ami sok esetben meggátolja, hogy minden tekintetben jó épület szülessen. Ugyanakkor sokszor érthető, hogy egy befektető az adott telekre vetítve a legtöbbet akarja kihozni a pénzéből. Itt van az építész felelőssége, mert a lakások kialakításával lehet ellensúlyozni az esetleges kevesebb lakásból adódó profitcsökkenést. Ha jobban eladható, élhető, kedvezményekre alkalmas lakások készülnek, amibe a vásárlók szívesebben költöznek be, akkor adott esetben az eladási négyzetméterár is emelkedhet, de természetesen a mindenkori piac a döntő.

3 lakásos társasház terve V.B.

Minden építésnél fontos, de itt kiemelkedően az építéstechnológia összetettsége, az építés gyorsasága. Társasházaknál sokkal nagyobb az árváltozásból adódó kockázat, így arra törekszünk, hogy az adott helyszín lehetőségeihez képest a leggyorsabban és legegyszerűbben építhető házakat tervezzünk és építsünk.