Együtt jelenik meg a CereDom szalmaház és a Légkomfort gépészet a Construmán is.

A GreenExpo sikere után ismét együtt mutatkoznak be a Légkomfort Kft. passzívházakat szolgáló modern hővisszanyerő gépészeti megoldásai és a CereDom Kft. minősített szalmaház építési rendszere.

Magas szintű követelmények

Ma már egyre többen tarják kevésnek a mai építési követelmények egyszerű teljesítését. A ma megépített házaknak lakhatónak és üzemeltethetőnek kell maradnia a következő évtizedek egyre emelkedő energiaárai és egyre forróbb nyári hőhullámai mellett is. Ehhez azonban már ma messze túl kell teljesíteni a fennálló, hivatalos műszaki követelményeket, önmagunk számára kell magasabbra tennünk a lécet.

Ezt az emelt műszaki követelményszintet jeleníti meg a közös kiállítás mindkét eleme: a szalmaház építési rendszer hőszigetelő és hőtároló képessége és a légkomfort gépészeti rendszerek is a 2020-tól várható követelmény értékeket tűzték ki célul maguk elé.

Mesés megjelenítés

A sok komoly, szögletes műszaki rajz és bonyolult makett helyett felépül a kiállításon a meseház. A görbe vonalak és a mesefigurák között a meseházon játékosan ismerhetők meg a műszaki részletek, a passzívház és légkomfort gépészeti rendszerek elemei a helyükre szerelve, egymással összekötve, a valódi működést közelítő állapotban kezelhetőek, a szalmaházakra jellemző esztétikai elemek, vakolathímek pedig óriás képregény formájában jelennek meg.

A közös standon a legmodernebb gépészetet és a természetes anyagokra épülő csúcstechnikát, a szalmaház rendszert mutatják be játékosan a szakemberek:

Gabula András, Légkomfort Kft.

Mészáros Attila, CereDom Kft.

Helyszín: A vásárváros ENEO, azaz megújuló energiaellátás szekciójában: G pavilon, 101-A1 szabad stand

Időpont: egy hét múlva, a Construma teljes 5 napja alatt, 2010. április 14-től 18-ig (szerdától-vasárnapig)

Forrás:

szalmahaz.hu